Goedkoop je auto verzekeren?

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering, wij hebben voor jou de goedkoopste autoverzekeraars op een rijtje gezet. Het is niet alleen belangrijk je auto goedkoop te verzekeren, maar vooral ook goed te verzekeren. Hier volgen een aantal tips om te besparen op je autoverzekering.

Vergelijk regelmatig je autoverzekering

Veel mensen sluiten een nieuwe autoverzekering af bij de aanschaf van een auto en kijken er dan jarenlang niet meer naar om. Echter de verzekeringspremies veranderen jaarlijks en je auto wordt ouder. Het is dus raadzaam om regelmatig je autoverzekeringen te vergelijken.

Betaal kleine schades zelf

Als je schade hebt is het soms verstandig om deze zelf te betalen. Iedere autoverzekering werkt met zogenaamde no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting. Als je een schade claimt bij je verzekeraar val je vaak direct terug in het aantal schadevrije jaren en dus in no-claimkorting. De extra autoverzekeringspremie die je betaald is vaak veel hoger dan de reparatiekosten van je auto.

Extra korting voor nieuwe klanten

Verzekeraars bieden nieuwe klanten vaak extra korting of interessante extra’s. Nog een goede reden om over te stappen van autoverzekering.

Kies ervoor de premie per jaar te betalen

Betaal je autoverzekeringspremie per jaar i.p.v. per maand. Een autoverzekering is maandelijks opzegbaar. Verzekeraar geven tot 6% korting als je de per jaar betaald.

Auto verzekeren pas de dekking aan

Als je je auto gaat verzekeren kun je kiezen uit 3 soorten autoverzekeringen. De dekking die past bij jouw auto wordt bepaald door de leeftijd en de prijs van je auto. Veel verzekerden vergeten de dekking van hun auto aan te passen, naar mate de auto ouder wordt.

  • WA (verplicht) – auto’s ouder dan 8 jaar
  • WA + Volledig Casco (ook wel Allrisk) – 0 t/m 4 jaar
  • WA + Beperkt Casco (ook wel WA plus) – 4 t/m 8 jaar

Auto verzekeren en eigen risico

Bij veel autoverzekeraars kan je vrijwillig kiezen voor een eigen risico. Als autoverzekering met een eigen risico is vaak veel voordeliger dan een autoverzekering zonder eigen risico. Het standaard eigen risico bedraagt meestal €150. Tot kan je bij sommige verzekeraars verhogen tot €500. Er bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een autoverzekering onder eigen risico. Kleine ruitschade valt vaak buiten het eigen risico.

Auto verzekeren – niet dubbel verzekeren

Veel mensen kiezen voor een aanvullende inzittendenverzekering, omdat zij denken dat passagiers anders niet verzekerd zijn. De dekking van passagiers valt echter onder de WA verzekering. De bestuurder valt hier echter niet onder.

Verzekeraars bieden bovendien vaak een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor je auto. Echter hebben de meeste reguliere rechtsbijstandsverzekering ook vaak een verkeersdekking. Een verkeersrechtsbijstandverzekering helpt je met het claimen van schade die veroorzaakt door bestuurders van andere voertuigen.